Apple blossom

Ingen är väl så värst intresserad att läsa om hur trött en människa kan vara men jag befinner mig i ett sådant hemskt trött tillstånd sedan några dagar tillbaka. Orkar knappt alls tänka en vettig tanke när barnet somnat på kvällen. Det har väl sina orsaker, eventuellt så kan det ju bero på nedtrappningen av lillans nattätande (= grinig unge nattetid), hennes två framtänder som spruckit fram och det faktum att det finns massor att göra i huset och på gården.

Nu skulle ju inte bloggen handla om sånt här. Så, tillbaka till huset och det som händer där.

Igår var en firma ut och fixade tilläggsisoleringen på väggarna, på insidan i huset. Elektrikern drar en massa elkablar hit och dit. Byggarna har börjat smätta upp gipsskivor på väggarna. Källaren är snart färdig urgrävd, vi sänker golvet där för att få mera takhöjd. Det går framåt.

Så här ser vardagsrummet ut just nu. Väntar att isoleringen ska torka på ytterväggarna före det kommer upp gipsskivor på dem.

Tänk att sen få vakna upp med ett blommande äppelträd utanför sovrumsfönstret. Det får vi göra sen.

3 reaktioner på ”Apple blossom

 1. Malena

  Haha, jag har faktiskt tänkt tanken ”men huuuur orkar du renovera ett hus och ha en bebis samtidigt??” Själv däckar/slöar jag i soffan i princip varje kväll, och då bor vi i hyreslägenhet nu och har en bebeis som inte ätit nattetid senaste månaderna 😋 Väldigt roligt förresten att läsa om huest! Blir väldigt inspirerad att flytta in i vårt kommande hus i Umeå och börja fixa i det 😊 Även fast vårt fix bara kommer bli ny färg på väggarna, nya parkettgolv och lite lister, blir inte sänkning av några golv precis….

  Gilla

 2. Skulle behöva en regning dag så att man skulle ha förstånd att hålla sig inne och borta från huset 😃 Tröttheten nådde sin kulmen igår då jag lyckades slumra till i tandläkarstolen 😃 😃 Att trappa ner lillans nattätande är det som suger mest energi just nu. Vi har lyckats gå från tre matningar till två. Borde också försöka mer med de andra två matningarna, ger dock ganska fort upp den tiden på dygnet då det blir så högljudda icke glada toner. Slutade er tös äta självmant om nätterna eller har du några bra tips att komma med? 😊

  Gilla

 3. Malena

  Haha, hoppas det var en schysst tandläkare då som gav en trött mamma sin behövliga powernap 😊 Nee, ens tålamod och ork nattetid är ju sådär, då gör man nästan vad som helst bara för att själv få somna om så snabbt som möjligt. Hon slutade faktsiskt självmant när hon var lite över 5 månader, det trappades ner till noll på några nätter (tidigare kunde det vara en amning varannan timme…) Så det var väldigt tidigt och väääldigt bekvämt för mej 😊 Vi började ”sömn-träna” henne då och det gav ganska snabb effekt och hon sov mycket bättre på nätterna. Tidigare var amning det enda som fick henne att somna, natt som dag. Vi började också ge kvällsgröt vid 5 månader, och ganska rejäla portioner… Och tror att hon började använda napp nattetid också nångång då, men är lite osäker exakt när det var. Sen är ju alla bebisar olika när det kommer till intresse av mat. Hon tycker om att äta ”vanlig” mat så vi slutade nyligen amma dagtid också, hon var helt enkelt inte längre intresserad av att amma (hon låg och ålade sej och bets istället, thank you very much…) Så vi har haft det väldigt smidigt på den fronten 😊 Lycka till, hoppas du hittar någo knep som hjälper!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s