Första rummet på vinden

I båda rummen på vinden har det varit eldstäder av något slag. Dock nån gång i tiden plockades alla eldstäder bort, även vedspisen i köket och kakelugnen i vardagsrummet.

I rummen på vinden byggdes då i stället väggar för att bli skrubbar och gömma bort muren. I första rummet rev vi ner den uppbyggda väggen framför muren, dum som jag var tog jag ingen ordentlig vettig bild på detta (före vi rev den). Tanken var sen att vi i stället skulle fylla det utrymmet med klädskåp som har skjutbara dörrar.

Nu, då väggen är borta uppenbarade sig den fina muren (som ska snyggas till nertill) och ingen av oss vill gömma bort den bakom en massa skåp. Då måste vi också komma på en ny lösning gällande klädförvaring.

Om man tittar i taket så syns det var väggen har stått. Väggarna på sidan av muren ska vi fixa till så att de blir jämna med muren. Som jag tidigare också nämnde så måste den fixas till lite snyggare nertill där vedspisen stått en gång i tiden. Tänk, föreställ er en säng framför muren här, det skulle ju bli ganska snyggt skulle jag kunna tro.

På väggen till vänster (på bilden ovan) kan man skymta en liten gammal bild, på ingen annan än Lill-Babs. Hehe. På nedre bilden syns vad som befinner sig gömt under träpanelen i taket, gammal Ikea reklam.

2 reaktioner på ”Första rummet på vinden

  1. Trevligt att hitta denna blogg då ert hus är så likt vårt! Vi borde också ta oss an vindsrummen, de är fortfarande typ 50-tal (med eldstäder kvar) trots övriga huset är renoverat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s