Familjesemestern 2018

Igår kväll kom vi hem efter fem nätter i Höga Kusten. I våras började vi prata om att åka iväg någonstans den här sommaren. Båda tyckte det var en bra idé och ingen av oss kände att vi ville åka särskilt långt. Över till Sverige; Ja! Norra delen; Ja! Nära Umeå (vill ej bila långt); Ja! Höga Kusten; Ja! Osäker om jag använder semikolon rätt; Ja!

Det har varit fyra väldigt bra dagar, två dagar med mycket program och två dagar då vi bara kopplat av och vart. Ingen ordentlig semester utan en korsordstidning, samma sak gäller på villan/sommarstugan. Och ja, jag har faktiskt löst en del korsord, tycker det är avslappnande samtidigt som man aktiverar hjärncellerna,

Vi har gjort det jag tycker så hjärtans mycket om, att vandra. Höga Kusten består ju av mest vandringsleder. Örnsköldsvik är också lite speciellt, vi bodde ju där för tre år sen. Den lilla staden ligger mig varmt om hjärtat och människorna är ju bara för trevliga där.

Vi hade tänkt besöka Ulvön, gjorde aldrig det medan vi bodde där. Tyvärr blåste det ganska mycket tre av dagarna vi befann oss där i trakterna. Ville då inte åka båt flera timmar. Hade också tänkt åka upp på Skuleberget men liften var stängd pga sidovindar. Gråter dock inga floder över det, har varit upp dit förut.

En dag åkte vi till Sundsvall. Besökte Birsta City och Ikea (såklart). Köpte inget onödigt faktiskt (typ ljus i överflöd), bara några välbehövliga saker till huset. Vi körde den branta vägen upp till berget inne i stan, 240 meter över vattnet så att det var fin utsikt där uppe. Skulle ha varit roligt att åka dit så länge Vasabåtarna körde till Sundsvall. Bara man då det begav sig varit lite äldre och kunnat åka med tillsammans med farmor som då jobbade på båtarna.

Nu blev ju det här ett ganska långt inlägg. Grattis om du orkade dig ända hit! Känner att jag vill ändå inte skriva allt i detalj vad vi gjort. Som jag skrev tidigare också så var det välbehövligt att komma bort några dagar och nu är vi hemma med ny energi. Avslutar med en bild tagen vid Höga Kusten bron. Auf wiedersehen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s