Sommarens första nypotatis

När man har lite för många bollar i luften händer det ju lätt att något glöms lite bort. I mitt fall blev det trädgårdslandet. I och för sig så förväntade jag mig inte någon stor skörd, vilket det inte heller blev, mest troligt på grund av sommarens torka.

Jag satt ner potatisen i mitten av juni om jag inte minns helt fel. På samma gång petade jag ner en massa frön i jorden. Morötter, sallad och persilja.

I dag ska jag äta sommarens första nypotatis ur eget land. Så gott med gräslökssåsen till (låter så fel att skriva sås, ni som vet, ni vet).

Morötterna, de blev inte stora. Inte heller salladsbladen blev stora. Kan också då lika bra nämna att persiljan blev inte särskild hög och storväxt. Förhoppningsvis kommer jag ha lite mera tid för detta nästa vår och sommar då vi borde vara inflyttade och några bollar mindre i luften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s