I buskarna

I början utav sommaren planterade jag flera buskar (här kan du läsa om det), sammanlagt blev det åtta buskar. Fyra buskar med röda vinbär och två stycken med vita vinbär. Det blev även två ovanliga buskar, nämligen gula och svarta hallon.

Till min lilla besvikelse så kom det inte ens ett pytte litet bär som gick att provsmaka på nån av de ovanliga buskarna. På den gula hallonbusken kom det några kartar men de orkade inte hela vägen. På den svarta hallonbusken har det inte ens kommit några kartar alls. Den lilla busken är inte alls stor. Hoppas den klarar sig till nästa sommar.

Har ändå varit noga med att vattna alla nyplanterade buskar och träd i sommarens torka. Nån som förresten provat göra saft på vita vinbär? Blev det i såna fall bra?

Årets stora skörd av vita vinbär.

Gula hallonbusken och dess kartar.

Lilla stackars svarta hallonbusken.

3 reaktioner på ”I buskarna

  1. Bärbuskar brukar behöva några år innan de sätter fart. Om några år så… Vita vinbär är rätt lika de röda i smak (jag har bara en liten vita vb som hittades förvildad i ett dike och de är små och sura..) Sen finns det också gröna vinbär som smakar precis som de svarta. Björnbär och havtorn har vi också numera. Och lite krusbär.

    Gilla

  2. Får nog vänta några år på en ordentlig skörd. Ville därför också få ner buskarna i jorden så fort som möjligt, till och med före vi flyttat in 😊Måste forska i de där gröna vinbären lite och kanske satsa i en sån buske nästa år. Havtorn kanske också 🤔 så mycket jag vill ha men man måste tänka vad man ska göra av allt man odlar också 😀

    Gilla

  3. Här går nog mycket till fåglarna tyvärr. Skatorna snabbare än mig då de nu har fått smak på havtorn. Björnbär är bra då de mognar lite i gången, man kan plocka sig en liten näve per dag under en lång period.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s