Rödvinbärscurd

Vi befinner oss i vinbärstider. För några dagar sen kokade jag flera liter rödvinbärssaft. Så gott med hemgjord saft, gott är det också om man blandar röda och svarta vinbär då man kokar.

Om man inte vill koka saft av bären eller bara känner att man vill prova på något nytt, så kan jag ge ett tips. Gör din egen rödvinbärscurd.

Vad gör man sen med en sån curd då? Det är gott att använda t.ex. i en frusen cheesecake. Jag gjorde så att jag sökte upp ett basic recept på frusen cheesecake och rörde ner på slutet några matskedar av vinbärscurden i resten av smeten. Hur gott som helst, lovar!

IMG_8805.JPG

 

Det man behöver är:

500 gram vinbär

0,5 dl vatten

1dl socker

50 gram smör

3 msk maizena majsstärkelse

2 äggulor

Koka upp vinbär och vatten, låt det koka tills bären gått sönder. Sila bort kärnor och skal. Häll i sockret och smöret och gör ett uppkok. Tag av kastrullen ifrån plattan och låt svalna någon minut medans du separerar äggen och mäter upp maizenan. Sikta ner maizena medans du rör i kastrullen. Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock, den skall sjuda inte koka. Häll upp i en burk med lock. Förvara i kyl, den håller sig i ca 2 veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s