Bara man é fantastisk

Här om kvällen kunde jag inte släppa en händelse som jag läst i en bok tidigare samma dag. En händelse som hände Errol Nordstedt (aka Eddie Meduza) när han var liten.

Errols styvpappa gjorde livet svårt även för lille Errol. När han skulle lära sig cykla band styvpappan fast Errols fötter på tramporna och hans händer vid styret, tog loss sadeln och sedan puttade han cykeln med Errol på nerför en backe. Cykeln skakade okontrollerat när den for utför den gropiga backen och fick upp allt högre fart. Röret dör sadeln hade suttit slog, och liksom hackade, upp i Errols rumpa och pung. Han var livrädd och skräcken eskalerade med farten tills allting slutade i en våldsam krasch. Han slog sig illa och hade ont i flera dagar. Mest ont hade han i hjärtat, för han var så rädd, jätterädd.

Samma styvpappa våldtog i senare hans syster. Fick en sån obehaglig känsla i kroppen när jag läste om hans barndom. Hur sådana traumatiska händelser påverkar ett barn. Ryser när jag tänker på det.

Jag läste alltså boken om Eddie Meduza här om dagen.  Mycket kan man säga om karln men inte hade han det lätt. Han ville inte egentligen vara Eddie Meduza utan Errol, en seriös artist. Han anses vara kung av många, speciellt bland raggare men själv var han inte alls en raggare. Han kämpade med sina demoner, mörkret och ångesten. Hatade sig själv för att han var alkoholist.

IMG_8864.JPG

Jag är inget stort fan av Edddie Meduza men jag tycker om att läsa biografier för att man (oftast) får en annan bild av artisten, får en bild av personen bakom namnet.

Boken är skriven av Errols syster, hans sambo samt Börge Lundgren.

IMG_8866.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s