Tre veckor in i framtiden

Jag är föräldraledig med vårt barn. Jag är sjukskötare till yrket. De flesta vet att ett sådant yrke i de flesta fall innebär skiftesarbete. Med skiftesarbetet följer varierande arbetslistor. På de flesta arbetsplatser görs de för tre veckor i gången. TRE VECKOR. Alltså man kan bara planera något med säkerhet tre veckor framåt.

Förut var jag så van med det här att jag inte tänkte på det så mycket. Muttrade tyst för mig själv ibland när listan inte hade blivit som man hade önskat. På många platser finns det en önskelista när man vill vara ledig.

Nu vet jag bättre. Jag har varit med om bättre.

Sedan jag fick min senaste examen för snart tre år sen har jag jobbat med ett rullande sex veckors schema. Det innebar att jag t.ex. redan i början av året kunde veta om jag skulle arbeta kommande jul. Jag (och alla andra för den delen) kunde planera något i det privata livet. Kunde boka nån kortare resa om jag så ville.

Vet inte hur jag ska kunna återgå till treveckors systemet. Saknar mitt jobb i Umeå, med det rullande schemat. Saknar arbetstidsmodellen, att vara anställd på 100%, schemalagd 80% (tänk att ibland ha 3-4 dagar ledigt efter varandra på arbetslistan!), göra ca 15 vikariatpass per år på egen avdelning. Sen saknar jag ju förstås också de härliga kollegorna.

Nu fungerar det ju inte precis så bra att pendla mellan Vasa och Umeå för att jobba, när man har småbarn. I praktiken kanske man skulle kunna dra över som stafettsyrra på helgerna men jag skulle knappast klara av att vara borta själv när barnet är ungt.

Det är väl bara att dra upp snoret och så småningom börja förbereda sig för att börja jobba här igen. Men först – flytta in i huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s