Rensning pågår

Det råder en trend just nu, att man ska rensa bland sina saker. På TV4 hörde jag en kväll att man skulle fråga sig om ens saker skänker en glädje, om inte, så ska saken bort. Allt från bestick till inredningsprylar gällde detta.

För mig påbörjades en ordentlig rensning bland alla saker tidigt förra hösten, då inför den kommande flytten. Man kanske kunde tro att vi inte hade så mycket saker att rensa med tanke på att vi flyttat så många gånger (och därmed rensat inför varje flytt). Inte riktigt, visst har jag gjort så till viss del men oftast har det blivit bråttom i slutet och man har flyttat de samma lådorna hit och dit, orörda.

Nå, då åkte i alla fall mycket. Sålde kaffekoppar och annat som följt med en, stått i skåpen och inte blivit använda. Gjorde bytesaffärer med böcker. Gjorde en sådan igår också förresten, ett par paket kaffe mot 40 pocketböcker. Böcker som legat i en låda sen vi flyttade till Sverige för fyra (!) år sen, orörda, icke saknade.

Har sålt många av Muminmuggarna också. Tänkte som så, sparar de jag faktiskt tycker är fina, bort med de jag inte tycker om. En annan tanke, eftersom Arabia/Mumin tycks spotta ut så många nya muggar per år, har jag svårt att tro att samlarvärdet kommer hållas. Fortsätter de i samma takt finns risken att det blir alldeles för mycket av dem, vilket det redan kanske är.

Hur som helst, måste säga att det är en väldigt befriande känsla som infinner sig när man rensar och gör sig av med saker som mest bara tar utrymme och samlar damm. Speciellt bra när man kan göra bytesaffärer och inte bara slänger i soporna.

img_20190127_1015017864413211835874969.jpg

Är numera före detta ägare till dessa böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s