Sånt på gång och bästa städtipset!

Vad händer, vad sker?

Renovering av farstun

Renoveringen av kallfarstun är i full gång. Det är inte bara en eller två gånger som jag har ångrat att jag börjat på, men göras ska det ju. Som bäst håller vi på att slipa väggarna för att få bort den gamla färgen. Det gamla flagnade och gick inte att måla på. Hade varit betydligt lättare om det varit släta väggar.

Alla fönster har jag plockat ner och målat ordentligt. Efter att sen utrymmet har målats så ska nytt golv läggas in också. Snart är äntligen den gamla golvmattan ett minne blott.

img_20190526_152240116585984897530093.jpg

Så här ser läget ut nu. Synen man möts när man är på väg in tills oss. Damm överallt..

Bästa städtipset

Jag vill ännu tipsa om bästa sättet att få bort kalkfläckar. Har provat många olika sätt genom åren men nu äntligen hittat den enda som fungerar!

Vi har ju såna där duschdörrar som man kan föra inåt när de inte används, har märkt att kalkfläckarna sätter som som bara den på dem. Nå, jag googlade och googlade.

De magiska ingredienserna är diskmedel och ättika. Jag gjorde så att jag värmde ättikan och hällde i en spraykanna, tillsatte sen lika mycket diskmedel. Sprayade på dörrarna, gned med en svamp och lät verka i 30 min. Spolade av med kallt vatten. ALLT FÖRSVANN!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s